Terkini Dan Sensasi

Koleksi Berita Semasa Dan Info Menarik

Wira Merah mahu gempur Kangar


"JIKA ada peluang, jangan persia- siakan peluang yang ada."

Itu peringatan jurulatih Kelantan, B. Sathianathan yang menuntut anak-anak buahnya memburu gol ketika menentang Perlis pada aksi separuh akhir kedua Piala Malaysia di Stadium Utama Negeri, Kangar malam ini.

Sathianathan berkata, kelebihan dua gol yang dibawa skuad Wira Merah adalah tidak mustahil mampu 'dimusnahkan' oleh Perlis yang pastinya bersemangat beraksi di hadapan penyokong sendiri.

"Kita sudah ada dua gol dan Perlis memerlukan tiga gol untuk menang. Sekiranya kita berjaya mencari gol tambahan, sudah tentu ia suatu yang sukar bagi Perlis," katanya.

"Kita kena cari gol awal kerana ia sangat- sangat penting dalam keadaan kita beraksi di tempat lawan dan saya percaya semua pemain tahu apa yang saya inginkan.

Tambah Sathianathan, beliau yakin dengan pemain-pemain yang ada dan persaingan yang wujud dalam pasukan juga adalah sesuatu yang sihat kerana pemain mahu merebut posisi yang ada.

"Ada orang cakap, untuk menang pemain kena bagi lebih, mungkin 150 peratus tetapi pada saya jika mereka bagi saya seratus peratus, itu sudah memadai," ujarnya.

"Dalam bola sepak, anda perlu fokus. Tidak kira berapa banyak kelebihan gol yang ada, jika kamu lalai pasti kamu akan tewas.

Dalam pada itu, Sathianathan menamakan Zul Yusri Haron sebagai pemain yang akan menggantikan ketua pasukan, Indra Putra Mahayuddin yang tidak dapat beraksi kerana menjalani penggantungan satu perlawanan.

"Indra mungkin seorang pemain yang bagus dan kamu pasti kecewa jika dia tidak beraksi. Namun, bola sepak adalah kerja berpasukan.

"Kamu tidak boleh terlalu bergantung kepadanya kerana situasi ini pasti menyukarkan jika ia berlaku dan dia (Indra) juga bagus sebab rakan-rakan lain," jelasnya.

Pada aksi separuh akhir pertama di Stadium Sultan Muhammed IV, Kota Bharu, Selasa lalu, Kelantan mencatatkan kemenangan 2-0 hasil jaringan Indra dan Rizal Fahmi Rosid.

-KOSMO

0 comments:

Post a Comment

Ada pendapat? Sila tinggalkan komen anda.
Gunakan bahasa yang sopan.
Terima kasih.

Followers

Shoutbox


ShoutMix chat widget